Hoidon avulla kohti muutosta

Cushingin oireyhtymän hoidossa voitontunteesta pääsevät osallisiksi kaikki osapuolet. Tekemällä yhteistyötä omistajan kanssa voit selkeästi havaita Cushingin oireyhtymän vaikutukset omistajaan sekä koiraan ja antaa oikeat hoitosuositukset. Emotionaaliset hyödyt ovat valtavia. Se voi parantaa niin eläinlääkärin, lemmikin kuin sen omistajan elämänlaatua.

Cushingin taudin hoito:

  • Parantaa elämänlaatua (koirien ja niiden omistajien).
  • Vähentää kliinisiä oireita
  • Ehkäisee seurauksia

Miksi käyttää Vetorylia?

  • Ainoa hyväksytty Cushingin taudin lääkehoito.
  • Hoitaa sekä aivolisäkkeestä että lisämunuaisesta riippuvaista Cushingin tautia.
  • Palautuva, joten annos voidaan titrata vaikutuksen mukaan.

Vetoryl-seurannan tavoitteena on:

Varmistaa koiran ja sen myötä omistajan elämänlaadun parantaminen 

Arvioida Vetoryl-annoksen sopivuutta ja seurata Cushingin oireyhtymän oireita

Havaita koirat, joiden vointi ei ole hyvä, olipa kyse sitten Vetoryl-hoitoon liittyvästä ongelmasta tai jostakin muusta 

Mitkä ovat Vetoryl-hoidon seurannan tavoitteet? 
 

Vetoryl on lääke, joka parantaa potilaan arkea. Jokainen Cushing-diagnoosin saava koira on yksilöllinen sekä kliinisten oireiden että Vetoryl-hoidosta saatavan vasteen suhteen. 

Tarkkaan harkittu yksilöllinen seurantasuunnitelma on tarpeen oikean annostuksen varmistamiseksi ja Cushingin oireyhtymän oireiden seuraamiseksi.

Huomio kliinisiin merkkeihin

Pelkkä seerumin kortisolipitoisuuden määrittäminen ei ole suositeltavaa. Myös potilaan kliinisen kuvan huomiointi on tarpeen onnistuneen hoitotuloksen saavuttamiseksi.

Omistajan kommunikaatio

Tämä edellyttää hyvää keskusteluyhteyttä koiranomistajan kanssa, mutta myös sen ymmärtämistä, miten Vetoryl vaikuttaa koiran elimistössä. Koiranomistajan kannustaminen koiran kliinisestä seurannasta huolehtimiseen alusta alkaen on erittäin hyödyllistä. Selitä omistajalle, että huolellisesti täytetty hoitopäiväkirja on tehokas työkalu, joka helpottaa koiran hoidon arviointia jatkossa.

Seuraavalla videolla professori Stijn Niessen, DVM PhD DipECVIM-CA MRCVS, kertoo siitä, miten tärkeää hyvä keskusteluyhteys omistajan kanssa on, etenkin eläimen kroonista sairautta hoidettaessa.

Vetoryl-hoitoa saavien potilaiden seuranta

Käy seuraavat neljä kohtaa läpi jokaisella seurantakäynnillä:

keyboard_arrow_up