keyboard_arrow_down

UUDET RUOANSULATUSTA TUKEVAT SPECIFIC
-ERIKOISRUOKAVALIOT TAKAAVAT TERVEEN MIKROBIOMIN
JA SUOLISTON EHEYDEN

When the going gets tough, the guts get leaky

The importance of the intestinal microbiome in canine gastrointestinal disorders

 

 

For more information about -
The gut microbiome and leaky gut

Click here

 1. Balta I et al. (2021) Mixtures of natural antimicrobials can reduce Campylobacter jejuni, Salmonella enterica and Clostridium perfingens infections and cellular inflammation response in MDCK cells. Gut Path 13: 37

 2. Li J et al. (2006) Effects of β-glucan extracted from Saccharomyces cerevisiae on growth performance, and immunological and somatotropic responses of pigs challenged with Escherichia coli lipopolysaccharide. J Anim Sci 84: 2374-2381.

 3. Lin C.Y. et al (2019) Effects of a Saccharomyces cerevisiae fermentation product on fecal characteristics, nutrient digestibility, fecal fermentative end-products, fecal microbial populations, immune function and diet palatability in adult dogs. J Anim Sci 97: 1586-1599.

 4. Mondo E et al. (2019) Role of gut microbiota in dogs and cat’s health and diseases. Open Vet J 9 (3): 253-258.

 5. Xenoulis PG et al. (2020) Serum triglyceride and cholesterol concentrations and lipoprotein profiles in dogs with naturally occurring pancreatitis and healthy control dogs. J Vet Intern Med 34: 644-652.

 

 

RUOANSULATUSHÄIRIÖT ON TÄRKEÄ HOITAA HETI HYVIN

Pitkäkestoiset ruoansulatushäiriöt voivat altistaa eläimen vuotavan suolen oireyhtymälle ja aiheuttaa vakavampia ja vaikeasti hoidettavia ongelmia.

Terveellä koiralla ja kissalla suoliston mikrobiomi on hyvässä tasapainossa, suoliston eheys on hyvä ja sen tiiviit soluliitokset päästävät lävitseen vain veden sekä ravinteet, mutta eivät haitallisia aineita.

Tulehdus ja siihen liittyvä oksidatiivinen stressi voivat vaurioittaa näitä tiukkoja liitoksia ja tehdä suolistosta liian läpäisevän sekä aiheuttaa suolen lisääntynyttä läpäisevyyttä.

Liiallisen läpäisevyyden vuoksi bakteerit ja muut toksiinit pääsevät suolen suojakerroksesta suolen limakalvolle tai jopa verenkiertoon, mikä voi altistaa vakavammille sairauksille ja edesauttaa niiden kehittymistä ja etenemistä. Taustalla olevien syiden tunnistaminen on usein haasteelista sekä aikaa vievää ja voi joskus jäädä tämän vuoksi tunnistamatta. Taustasyy voivat olla mm:

 • Ruoansulatusongelmat (ripuli, oksentelu)
 • Koliitti ja IBD
 • Iho-ongelmat (allergia)
 • Nivelvaivat (tulehdus)
 • Käytösongelmat
 • Ravitsemusongelmat
 • Maksavaivat
 • Immuunijärjestelmän ongelmat
 • Hengitystieongelmat
 • Korvavaivat

Vuotavan suolen oireyhtymä kehittyy usein asteittain pitkäkestoisten suoliston toiminnan häiriöiden ja niiden aiheuttamien suoliston vaurioiden seurauksena. Aiheuttajina voivat olla esimerkiksi ruoka-aine allergiat, antibioottien pitkä-aikainen käyttö tai pitkittyneet imeytymis- ja ruoansulatushäiriöt.

Pitkittyneet ruonasulatushäiriöt voivat heikentää suoliston mikrobiomin tasapainoa ja altistaa haitallisten bakteerien liikakasvulle sekä hyödyllisten bakteerien määrän vähenemiselle. Tällainen mikrobiomin tasapainon järkkyminen
altistaa elimistön erilaisille tulehduksille. 

Lyhytaikaiset suolistohäiriöt kannattaakin hoitaa heti hyvin, jotta ne eivät uusiudu heti tai pääse kehittymään pitkäkestoisiksi altistaen vakavammille suolistohäiriöille.

 

 

SPECIFIC DIGESTIVE SUPPORT ERIKOISRUOAT - ARVOKAS APU RUOANSULATUSONGELMIEN HOIDOSSA

Paasto – ei ole suositeltavaa ruoansulatushäiriöiden hoidon yhteydessä. Paasto altistaa suoliston enterosyytit
ravintoaineiden puutteelle. Enterosyyttien ravinnon puute aiheuttaa suolinukan lyhentymistä ja heikentää suoliston seinämän eheyttä.

Antibiootit – antibiootteja tarvitaan vakavien patogeenisten infektioden hoitoon. Rutiininomainen ja toistuva antibioottien käyttö kuitenkin vähentää suoliston hyödyllisten bakteerien määrää ja lisää antibioottiresistenssin kehittymistä.

Kotitekoinen kana & riisi- dieetti – antaa ruoansulatukselle aikaa levätä ja voi auttaa lievittämään ripuli- ja oksentelu oireita. Kotitekoinen dieetti ei kuitenkaan tue suoliston mikrobiomia ja suoliston eheyttä ihanteellisella
tavalla, eikä sen ravintoarvo ole optimaalinen. Dieetti sopii vain erittäin lyhytaikaiseksi avuksi.

Ruoansulatusvaivoihin kehitetyt erikoisruoat – täysiruokavalioita, jotka sisältävät hyvin sulavia ainesosia sekä runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne täyttävät eläimen ravitsemustarpeet ja tukevat suoliston normaalia toimintaa ja eheyttä.

SPECIFIC DIGESTIVE SUPPORT -ERIKOISRUOKAVALIOT

SPECIFIC Digestive Support -erikoisruoat sisältävät ainesosia ruoansulatuskanavan häiriöistä kärsivien eläinten erityisiin ravitsemustarpeisiin

 • erittäin hyvin sulavat raaka-aineet, takaavat ravinteiden imeytymisen
 • suuri rasvaliukoisten vitamiinien ja kivennäisaineiden määrä tukee elimistöä ruoansulatuksen ollessa heikentynyt
 • korkea elektrolyyttipitoisuus kompensoi ripuloinnin ja oksentelun aiheuttamaa elektrolyyttivajetta

SPECIFIC’s Digestive Support -erikoisruoat sisältävät lisäksi aineisosia jotka edistävät suoliston terveyttä

 • tukevat tervettä suoliston mikrobiomia
 • tukevat suolen suojakerroksen eheyttä
 • auttavat tukemaan elimistön tulehdusvastetta

 

AuraGuard – on Digestive Support -ruokiemme uusi ainesosa. AuraGuard tukee suoliston suojakerroksen eheyttä. Se koostuu luonnollisista kasvipohjaisista polyfenoleista ja sisältää luonnollisia antimikrobisia aineita (sitruunahappoa, omenhappoa ja sitrusuutetta).

TruPetTMDigestive Support- ruokien toinen uusi ainesosa. TruPet on suoliston mikrobiomin terveyttä tukeva postibiootti.

Beetaglukaanit ja hyödylliset kuidut – tukevat immuunivastetta ja suoliston terveyttä

 

 

TUKEE SUOLEN SUOJAKERROKSEN EHEYTTÄ

Suolen suojakerros on riippuvainen tiiviiden soluliitosten eheydestä ja limakalvoa suojaavasta limakerroksesta.

 • AuraGuard tukee soluliitosten eheyttä lisäämällä tiiviiden liitoskohtien muodostusta, ylläpitoa ja rakennetta ylläpitävien soluproteiinien okkludiinin ja ZO-1:n määrää.
 • AuraGuard lisää pikarisolujen liman eritystä ja auttaa muodostamaan limakalvoa suojaavan limakerroksen.

AURAGUARD TUKEE SOLULIITOSTEN TIIVISTYMISTÄ INFEKTOITUNEISSA KOIRAN SUOLEN SOLUISSA

 

 

TULEHDUSVASTEEN TASAPAINOTTAMINEN

Immuunijärjestelmän tulehdusvaste suoliston mikrobiomin epätasapainolle, allergeeneille altistumiselle ja suolen lisääntyneelle läpäisevyydelle vähentää suoliston suojakerroksen eheyttä ja voi altistaa muille
tulehdussairauksille.

 • AuraGuard vähentää tulehdusta edistävien sytokiinien (IL-6 ja IL-8) tuotantoa vaurioituneissa soluissa

AURAGUARD VÄHENSI PROINFLAMMATORISTEN SYTOKIINIEN TUOTANTOA VAURIOITUNEISSA KOIRAN SOLUISSA

 • Kala sisältää runsaasti EPA- ja DHA- omega-3-rasvahappoja, jotka tukevat elimistön luontaisia tulehdusta estäviä prosesseja.
 • Postbiootit ja beetaglukaanit voivat tukea tasapainoista tulehdusvastetta (Lin et al 2019; Li et al. 2006)

 

 

TUKEE TERVETTÄ MIKROBIOMIA

MITÄ OVAT POSTBIOOTIT?

SPECIFIC Digestive Support -erikoisruoat sisältävät useita ainesosia, jotka auttavat palauttamaan mikrobiomin tasapainon ja edistävät suoliston terveyttä

Hyödyllisten bakteerien kasvun edistäminen voi lisätä lyhytketjuisten rasvahappojen, kuten butyraatin tuotantoa, joka on tärkeä enterosyyttien energialähde. Hyödyllisten bakteerien lisääntyminen voi edistää suoliston limakalvon eliniän pituutta (imeytymiskyvyn lisääminen) ja auttaa tukemaan immuunivastetta ja suoliston terveyttä

 • TruPet on hyödyllisten mikro-organismien tuottama postbiootti. Postbiootit ovat terveydelle hyödyllisiä bioaktiivsia yhdisteitä, jotka tukevat immuunijärjestelmää ja tasapainoittavat elimistön tulehdusvastetta (Lin et al. 2019)
 • AuraGuard lisää hyödyllisten bakteerien, kuten Lactobacilluksen ja Bifidobakteereiden, määrää. Se voi edesauttaa Bifidobacterium spp. – lajien suhteellista runsautta ja edistää tasapainoisempaa ja monimuotoisempaa suoliston mikrobiomia
 • AuraGuard vähentää bakteerien liikkuvuutta ja biofilmin muodostumista vähentäen huonojen bakteerien kykyä lisääntyä suolistossa ja väistää immuunijärjestelmää
 • Mannaanioligosakkaridit (MOS) voivat sitoa patogeenisia bakteereja ja estää niiden kiinnittymistä suolen seinämään
 • Fermentoidut kuidut (sokerijuurikas ,XOS ja FOS) edistävät hyödyllisten paksusuolen bakteerien kasvua ja tukevat ruoansulatuskanavan terveyttä.

 

 

PROBIOOTIT

Hyviä mikro-organismeja; jotka auttavat ruoansulatusta ja edistävät ruoansulatuskanavan terveyttä.

PREBIOOTIT

Kuituja, jotka toimivat hyödyllisten bakteerien kasvualustana.

POSTBIOOTIT

Terveydelle hyödyllisiä mikroorganismien jäännöksiä, fragmentteja ja soluaineenvaihdunnan metaboliitteja, joita
pre- ja probiootit tuottavat. Postbiootit vaikuttavat positiivisesti suoliston terveyteen ja immuunivasteeseen lisäämällä hyödyllisten mikrobien määrää ja immuunikapasiteettia.

PROBIOOTIT

Hyviä mikro-organismeja; jotka auttavat ruoansulatusta ja edistävät ruoansulatuskanavan terveyttä.

PREBIOOTIT

Kuituja, jotka toimivat hyödyllisten bakteerien kasvualustana.

POSTBIOOTIT

Terveydelle hyödyllisiä mikroorganismien jäännöksiä, fragmentteja ja soluaineenvaihdunnan metaboliitteja, joita
pre- ja probiootit tuottavat. Postbiootit vaikuttavat positiivisesti suoliston terveyteen ja immuunivasteeseen lisäämällä hyödyllisten mikrobien määrää ja immuunikapasiteettia.

 

 

MIKSI SUOLISTON TERVEYS ON TÄRKEÄÄ

Suolistolla on ruoansulatuksen lisäksi monia tärkeitä tehtäviä. Viimeaikaisissa tutkimuksissa suoliston on todettu osallistuvan moniin elintärkeisiin prosesseihin, kuten energiantarpeen, aineenvaihdunnan, immunologisen aktiivisuuden sekä hermoston ja käyttäytymisen kehitykseen (Mondo et al.2019)

Suoliston mikrobiomi koostuu biljoonista mikro-organismeista; bakteereista, viruksista, sienistä ja alkueläimistä. Terveessä suolistossa mikrobiomin mikro-organismit ovat hyvässä tasapainossa.

Suoliston rakenteelliset- ja toimintahäiriöt sekä mikrobiomin epätasapaino on yhdistetty monien sairauksien kehittymiseen, etenemiseen ja ravintoaineiden heikentyneeseen imeytymiseen. Tällaisia sairauksia ovat mm. osa autoimmuuni- ja tulehdussairauksista ja osa aineenvaihduntasairauksista, kuten liikalihavuus ja diabetes.

 

 

UUDET DIGESTIVE SUPPORT LOW FAT -ERIKOISRUOAT 

UUSI SPECIFIC Digestive Support Low Fat on koirille tarkoitettu erikoisruokavalio ruoansulatuskanavan sairauksiin, joissa vähäinen rasvan säänti on tärkeää. Tällaisia sairauksia ovat mm. haimatulehdus, EPI, proteiinihukkaa aiheuttava enteropatia, lymfangiektasia, kolestaasi ja hyperlipidemia.

Vähärasvainen ruoka, jossa on runsaasti kalaöljystä peräisin olevia omega-3-rasvahappoja ja hypoallergeenisia raakaaineita.

 • Erittäin alhainen rasvapitoiuus: vain 7 % kuiva-aineesta. Soveltuu hyvin keskivaikean ja vaikean pankreatiitin sekä kolestaasin tukihoitoon
 • Vähärasvainen, runsaasti kalasta peräisin olevia EPA-, DHA- ja omega-3-rasvahappoja sisältävä ruoka soveltuu hyvin myös hyperlipidemian hoitoon. Hyperlipidemiaa pidetään yhtenä mahdollisena pankreatiitin aiheuttajana (Xenoulis et al.2020).
 • Valmistettu hypoallergeenisista raaka-aineista: sisältää hydrolysoitua lohiproteiinia, tapiocaa sekä riisi- ja perunaproteiinia. Ruokavalio sopii sen vuoksi myös koirille joilla on IBD tai ruoka-aine allergia ja tilanteisiin, joissa suoliston suojakerros on heikentynyt.

 

 

UUDEN DIGESTIVE SUPPORT LOW FAT
-RUOAN OMINAISUUDET

 

Vähärasvainen, kuiva-aineen rasvapitoisuus vain 7%

Helposti sulava ruoka varmistaa ravintoaineidenimeytymisen ja optimaalisen saannin

Hyödyllisiä kuituja, beetaglukaaneja, kalaöljyä ja AuraGuardia sisältävä ruoka tukee suoliston tervettä mikrobiomia, immuunivastetta ja suoliston normaalia toimintaa.

Alhainen allergeenipitoisuus sellaisten ruoansulatuselimistön sairauksien tukemiseen joihin liittyy yliherkkyyksiä ruoka-aineille. Ruoan raakaaineina hydrolysoitu lohiproteiini, tapioca, sekä riisi- ja perunaproteiini.

Korkeat EPA-, DHA- ja omega-3 pitoisuudet tulevat kalasta ja tukevat elimistön luontaisia tulehdusta hillitseviä ja estäviä prosesseja

Lisänä vapaita nukleotideja, jotka tukevat immuunipuolustusta ja suoliston nopeaa eheytymistä sekä edistävät ravinteiden imeytymistä

Sisältää AuraGuardia, joka koostuu luonnollisista kasvipohjaisista polyfenoleista ja sisältää luonnollisia antimikrobisia aineita ja tukee suoliston suojakerroksen eheyttä sekä terveyttä

 

 

keyboard_arrow_up